Menanti 11 Tahun Lamanya, Siti Nurhaliza Akhirnya Hamil 4 Bulan

0
735
Siti Nurhaliza Akhirnya Hami - IG
Siti Nurhaliza Akhirnya Hami - IG

GALERIINFO.COM – Menanti 11 Tahun Lamanya, Siti Nurhaliza Akhirnya Hamil 4 Bulan Salah satu kabar bahagia datangnya dari artis asal Malaysia yang juga Mahir dalam bernyanyi yaitu Siti Nurhaliza. Pasalnya, setelah 11 tahun lamanya momongan, di tahun 2017 ini Siti akhirnya mengandung putra pertamanya dan usia kandungannya diketahui sudah 4 bulan. Pastinya Buah Hati dari pernikahannya dengan Datuk Sri Khalid jadi kebahagiaan bagi Siti dan keluarga besarnya.

Siti Nurhaliza yang dinikahi oleh Datuk Seri Khalid menikah pada tahun 2006 Silam akan tetapi setelah 11 tahun lama rekam rajut rumah tangga malah belum diberikan Buah Hati, namun pada tahun 2017 sekarang ini, Siti pun akhirnya dikaruniai seorang anak dan usia kandungannya sudah 4 bulan.

Kabar bahagia tersebut dibagikan oleh Siti Nurhaliza melalui akun Instagram miliknya bernama @ctdk, pada Akun tersebut ia mengunggah foto saat sedang Memegang perutnya yang terlihat mulai membesar bukan hanya itu saja, Siti pun mengunggah sebuah foto yang memperlihatkan apabila dirinya sedang lakukan pengajian.

“Alhamdulillah, semoga Allah mempermudah segalanya dan saya sangat bersyukur acaranya berjalan dengan lancar. Terima kasih atas doa anda selama ini dalam dulilah sekarang di bulkan Allah pada tahun ke-11 pernikahan kami dan ini adalah sebuah kebahagiaan daripada petikan kenyataan saya,” tulis Siti 

View this post on Instagram

Alhamdulillah, moga Allah mempermudahkan segalanya dan saya bersyukur segalanya berjalan lancar pada malam ini. Terima kasih di atas doa-doa anda selama ini dan Alhamdulillah, Dimakbulkan Allah pada tahun ke 11 perkahwinan kami. Ini adalah sebahagian daripada petikan kenyataan saya. PERTAMANYA, SETELAH MELALUI FASA DAN TEMPOH TERTENTU, SAYA DAN SUAMI MENCAPAI KATA SEPAKAT UNTUK MENGUMUMKAN KEPADA ANDA SEMUA BAHAWA SAYA SEDANG HAMIL EMPAT BULAN. ALHAMDULILLAH, TIADA KATA YANG DAPAT MENGGAMBARKAN RASA SYUKUR DAN GEMBIRANYA KERANA ALLAH MEMBERIKAN KURNIAAN YANG TERLALU AGUNG INI SELEPAS 11 TAHUN KAMI BERSABAR. INILAH JUGA MENJADI SEBAB UTAMA KENAPA SAYA MEMILIH UNTUK BEREHAT KERANA KANDUNGAN DAN BAYI INI MENJADI KEUTAMAAN SAYA. 2. TUJUAN SAYA MEMBUAT PENGUMUMAN DAN PENJELASAN INI JUGA ADALAH SUPAYA PIHAK YANG BERURUSAN DENGAN PENGURUSAN SAYA, SNP MEMAHAMI KEADAAN SAYA YANG TIDAK DAPAT MEMENUHI SEBARANG UNDANGAN SEJAK BEBERAPA BULAN LALU DAN JUGA UNTUK SUATU TEMPOH PADA MASA DEPAN. SUKA UNTUK SAYA KONGSI RASA SYUKUR DAN GEMBIRA KERANA SAYA MASIH DIBERI MENERIMA UNDANGAN UNTUK MENGADAKAN KONSERT, PERSEMBAHAN, KEMUNCULAN DI TELEVISYEN DAN RADIO SERTA MENJADI JURUCAKAP KEPADA PELBAGAI PRODUK. SAYANG SEKALI, KEBANYAKANNYA TIDAK DAPAT SAYA PENUHI. BAGAIMANAPUN, SAYA JUGA HARUS MELUNASKAN BEBERAPA TUGASAN JUGA SELEPAS INI YANG BERSESUAIAN DENGAN KEADAAN SAYA. 3. SEMOGA DENGAN PENJELASAN SAYA INI, SEGALA TANDA TANYA DAN DESAS DESUS SELAMA INI, TELAH TERJAWAB KERANA SAYA MEMUTUSKAN UNTUK BEREHAT DISEBABKAN OLEH KEHAMILAN SULUNG INI.

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk) on

Artis berusia 38 tahun tersebut mengatakan apabila usia kandungannya sekarang ini telah memasuki 4 bulanan, siti menuliskan jika untuk sementara ini dirinya akan istirahat sejenak dari semua aktivitas di dunia entertainment khususnya menyanyi.

Walaupun begitu, Siti Nurhaliza akan tetap menyelesaikan semua pekerjaannya yang belum selesai walaupun kondisinya sedang berbadan dua. Akan tetapi Siti meminta kepada beberapa pihak yang sudah melakukan kontrak bersamanya untuk memaklumi akan kondisinya saat ini.

Kontan saja, postingan dari Siti Nurhaliza yang banyak sekali fans di akun Instagram miliknya langsung dikomentari bahagia oleh netizen dan kebanyakan warga netizen mendoakan supaya Siti Nurhaliza dan bayinya bisa selamat dan selalu sehat.

Baca Juga:  Fakta Terbaru Dewi Sanca: Gambar Uang dari Google, Bukan Pemberian 'Papap'

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here